Projektbeskrivning

 

Alla jobb

Ett smart val

Kund
Saco

Uppdrag
Ta fram en kampanj för att
få Sacos medlemsförbund
att kunna samarbeta kring
rekryteringen av nya
medlemmar i Skåne.

Kategorier
Kampanj
Logotyp
Utomhus
Annons
Sociala media

Problem
Saco är den fackliga organisationen för Sveriges akademiker. De består av 23 olika förbund som alla arbetar för sina respektive medlemmar, men de hade aldrig tidigare drivit en gemensam kampanj. Saco ville hjälpa dem att samla sina krafter för att nå ut brett till akademiker i Skåne.

Insikt
De flesta fackförbund driver traditionella fackförbundsfrågor och kommunicerar med bilder på leende och nöjda människor. Men när människor har behov av att få hjälp rör det sig ofta om frågor som väcker starka känslor. Vi insåg därför att vi behövde prata om centrala ämnen som alla akademiker tyckte var angelägna. Och på ett sätt som väckte känslor.

Lösning
Vi utvecklade först en symbol som samlade Saco och alla förbunden. Vi tog sedan fram olika frågeställningar som väckte starka känslor och sade “Är något inte klokt på jobbet? Gör ett smart val.” Kampanjen inleddes på Midnattsloppet med ett kampanjtält, annonsering och banderoller. Vi syntes också på busslångsidor, affischer, kaffecyklar och i Facebook-annonsering, allt för att driva trafik till webbplatsen ettsmartval.se som Saco själva utvecklat.

Resultat
Kampanjen har synts och uppskattats runt om i Skåne och har resulterat i betydligt utökade samarbeten mellan de olika förbunden. Resultatet ligger nu till grund för framtida kampanjer och fler samarbeten inom Saco.

 

 

Saco kampanjsymbol

Saco bussreklam

Saco kaffecykel

Saco rolluper

 

 

Saco affischer

 

 

Saco Facebook