Projektbeskrivning

 

 

Alla jobb

Välkommen ut

Kund
RFSL Dalarna

Uppdrag
Kampanj för att öka
förståelsen för hbtq-
personers situation
och få fler att besöka
RFSLs aktiviteter

Kategorier
Kampanj
Alternativa media
Utomhus
Annons

Utmärkelser
Årets HBTQ-projekt
i Dalarna av Falu Pride 2014

Problem
Många hbtq-personer vågar inte komma ut på grund av det sociala trycket. De känner sig ensamma i sin situation och har ett behov av att träffa andra som har liknande erfarenheter och intressen. Det är en av anledningarna till att RFSL Dalarna regelbundet anordnar sociala träffar, så kallade cafékvällar. Men de upplevde att många inte kände till cafékvällarna och ville därför berätta om dem och få fler hbtq-personer att inse att de inte är ensamma.

Insikt
Vi insåg att många hbtq-personer känner sig ensamma i sin situation, men att de faktiskt inte är det. Genom att besöka RFSLs cafékvällar kan de träffa andra, vara den de är och och komma ut, om så bara för en kväll.

Lösning
För att få ännu fler människor att känna till och besöka dem tog vi fram kampanjen ”Välkommen ut”.

Vi ställde ut riktiga garderober på olika platser i Falun och Borlänge, ifrågasatte varför man ska behöva leva i dem och uppmanade människor att komma ut, om så bara för en kväll. Vi lät dessutom Micke från RFSL Dalarna leva i en av garderoberna i Kupolens köpcentrum. Efter två dagar kom han ut och berättade om hur RFSL Dalarna hjälpt honom.

Resultat
Efter kampanjen såg vi att besökarantalet på cafékvällarna gick upp med 106 % jämfört med samma period året innan och 18 % av besökarna hade aldrig varit på cafékvällarna tidigare. Dessutom belönades kampanjen med utmärkelsen Årets HBTQ-projekt i Dalarna av Falu Pride.