Dicopay på Ads of the World!

Magic Circles kampanj “Varför vänta?” som tagits fram tillsammans med Boxconomy för Dicopay kan nu ses på Ads of the World. Roligt tycker vi!

Läs mer om “Varför vänta?” här

Välkomna Blomsterfrämjandet!

Blomsterfrämjandet är en branschorganisation som sprider information och inspiration om svenskodlade krukväxter, lökväxter, utplanteringsväxter och tulpaner. Vi på Magic Circle inleder samarbetet med att producera en serie filmer. Välkomna!

Läs mer om Blomsterfrämjandet här

Välkomna Dicopay!

Dicopay är Sveriges snabbast växande mobila faktureringstjänst. Vi ser fram emot ett kreativt och spännande samarbete. Välkomna!

Läs mer om Dicopay här

Föreläsning i Jönköping!

Den 24 januari föreläste Patrik Lindkvist från Magic Circle om magisk kommunikation för Marknadsföreningen i Jönköping. Det handlar om att vara i den magiska cirkeln!

Läs mer om Magisk kommunikation här

Magisk kommunikation – Magic Circle

Magisk nominering!

Fantastiskt roligt! Patrik Lindkvists bok “Magisk kommunikation” har blivit nominerad till Årets Marknadsföringsbok av Sveriges Marknadsförbund.

Läs mer om Magisk kommunikation här

Genelec – Magic Circle reklambyrå

Välkomna Genelec!

Genelec är ett finskt företag som är världsledande på studiomonitorer och högtalare. Vi är glada och stolta att de valt att samarbeta med oss för att utveckla sin kommunikation i Sverige. Välkomna Genelec!

Läs mer om Genelec här

Folkuniversitetet – Magic Circle reklambyrå

Välkomna Folkuniversitetet!

Studieförbundet Folkuniversitetet bedriver folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Magic Circle kommer inledningsvis att genomföra en workshop för att utveckla kommunikationen kring deras cirkelverksamhet. Välkomna!

Läs mer om Folkuniverstitetet här

nyhet_Blink

Välkomna Blink Services!

Blink Services är Sveriges digitaliseringspartner och IoT-operatör. Vi ser fram emot ett roligt och spännande samarbete. Välkomna Blink Services!

Läs mer om Blink Services här

DJ Thierry – Magic Circle reklambyrå

Filmpremiär på Bio Rio

Den 5 april premiärvisade vi vår dokumentärfilm om DJ Thierry på Bio Rio i Stockholm. Huvudrollsinnehavaren själv var DJ och underhöll alla gäster.

Läs mer om filmen här

DJ Thierry – Magic Circle reklambyrå

Välkommen på filmpremiär!

Den 5 april är det premiär för vår dokumentärfilm om Thierry, en nyanländ hbtq-person som upptäcker olika delar av Sverige och drömmer om att jobba som DJ. Boka din plats via länken här i dag!

Anmäl dig här!

Sacokongressen – Magic Circle reklambyrå

Sacokongressen 2017

Den 23–24 november anordnades Sacokongressen 2017 på Hotel At Six i Stockholm. Vi på Magic Circle arbetade fram temat “Tillsammans är vi Saco” och en inramning som skulle skapa en stark vi-känsla bland Sacos 23 medlemsförbund.

Läs mer om Sacokongressen 2017 här

Magisk kommunikation. Om obekväma idéer och konsten att skapa effekt.

Patrik släpper magisk bok

Den 10 oktober lanserade Patrik Lindkvist på Magic Circle sin bok “Magisk kommunikation. Om obekväma idéer och konsten att skapa effekt.” i butiker över hela landet. Läs om hur du tar dig igenom nålsögat för effektiv kommunikation.

Läs mer och köp ett signerat exemplar här

Landstinget Sörmland – Magic Circle reklambyrå

Vi vann upphandlingen!

Under våren gick Landstinget Sörmland ut i en upphandling av en informationskampanj mot könsstympning. Vi är både stolta och glada att ha fått uppdraget och ansvaret för en så viktig fråga. Välkomna Landstinget Sörmland!

Läs mer om ämnet här

Magic Circle reklambyrå

Saco fyller 70 år

Saco har 70 fantastiska år bakom sig. Det vill de fira med en stor kongress i november. De gick ut i en pitch och valde Magic Circle för att ta fram tema och inramning för kongressen. Hipp hipp hurra!

Se tidigare jobb vi gjort för Saco här

Skyresponse – Magic Circle reklambyrå

Ett digitalt nervsystem

Magic Circle har tagit fram ny logotyp, grafisk profil, kommunikationskoncept och webbplats åt Skyresponse. Likt ett digitalt nervssystem kopplar Skyresponse ihop den fysiska världen med den nya digitala verkligheten, så att händelser och larm alltid når fram till rätt människa, maskin eller system.

Läs mer om uppdraget

Fika och forskning – Magic Circle reklambyrå

Fika och forskning

Varje dag utsätts du för 3 000 kommersiella budskap och det är ovanligt att du minns fler än två dagen efter. Det är ett smalt nålsöga att ta sig igenom. Vill du veta vad forskningen säger om hur du får störst effekt av din kommunikation? Hör av dig till oss så bjuder vi gärna på lite fika och forskning.

Hör av dig till Patrik här
Eller till Annika här

Roos & Tegnér – Magic Circle reklambyrå

Välkomna Roos & Tegnér!

Roos & Tegnér är ett oberoende bokförlag som ger ut facklitteratur inom områden som management, populärpsykologi och personlig utveckling, resor, humor, trädgård, inredning och mat. Magic Circle kommer inledningsvis att ta fram en kommunikationsplattform och ett koncept. Välkomna!

Läs mer om Roos & Tegnér här

Wellkept – Magic Circle reklambyrå

Bilvård som gör det enklare att ta bort smutsen

Med ett nytt koncept, aktiviteter och DR-kampanjer ska vi tillsammans med Primaform under 2017 få fler nybilskunder att välja Wellkept för att vårda både utsidan och insidan på sina bilar. Huvudbudskapet är att med hjälp av Wellkepts olika rengörings- och skyddsbehandlingar blir det enkelt att ta bort smutsen.

Läs mer om Wellkept här
Och läs mer om Primaform här

Thoréns Business School – Magic Circle reklambyrå

”And the winner is…”

I februari 2017 blev vi utvalda att sitta i juryn för att bedöma eleverna vid Thorens Business Schools arbete med att utveckla logotyper för sina startupp-företag. Generellt var nivån hög på bidragen, men efter några timmar arbete hade vi utsett tre vinnare: ”Happy Monkey”, ”Real Talk” och ”Träningshjälpen” var de bidrag som vann våra hjärtan.

Läs mer om Thorens Business School här

Bra start!

Stor spridning och uppmärksamhet

Vår film med Tatelicious har visats över 377.000 gånger så här långt och på Facebook har vi skapat ett enormt engagemang och nått över 245.000 personer. Kampanjen “We Are Survivors” har dessutom fått uppmärksamhet i media, av Folkhälsomyndigheten och andra hiv-organisationer samt av de internationella reklamsidorna Ads of the World, Best Ads On Tv och Coloribus och Advertolog.

Se kampanjen här

Hiv Testing Week

Succé för Hiv Testing Week!

Den 18–25 november genomförde Magic Circle, på uppdrag av Kunskapsnätverket hiv/STI Mellansverige, en kampanj för Hiv Testing Week på Flogsta vårdcentral i Uppsala. Förra året hivtestade sig i genomsnitt en person per månad i Uppsala. Under kampanjen testade sig 53 personer, bara på Flogsta vårdcentral. Succé med andra ord!

Läs mer om kampanjen här

Föreläsning i Örebro

Kära Örebroare

Den 9 november föreläste Patrik Lindkvist och Annika Brännström från Magic Circle om sin syn på kommunikation på Adlonkonferensen i Örebro. Lyssnade gjorde ett 70-tal inbjudna personer från landsting, regioner, Folkhälsomyndigheten och olika organisationer som jobbar med hiv- och STI-frågor.

Läs mer om vår syn på kommunikation här

We Are Survivors 2016

We Are Survivors 2016

Förra året sågs filmen i kampanjen ”We Are Survivors” av över 190.000 personer på Facebook. Nu lanserar vi nästa del i kampanjen med en film om Tatelicious – en nyanländ, transsexuell, hivpositiv kvinna som har startat ett nytt liv i Sverige. Se filmen och besök wearesurvivors.se. Och dela gärna!

Se kampanjen här

Ny webbplats!

Nu har vi lanserat vår nya webbplats och uppdaterat både funktion, form och innehåll. Här kan du läsa om våra jobb, nyheter och hur vi tänker. Hör gärna av dig om du vill veta mer om oss!

Kontakta oss här

Regnbågen i Falun

September 2016 invigde RFSL Dalarna sin nya klubblokal i Falun. För att hjälpa människor att hitta dit målade vi linjer i regnbågens alla färger över hela Falun och visade vägen.

Läs mer om kampanjen här

Ett smart val för Saco

Saco är den fackliga organisationen för Sveriges akademiker och består av 23 olika förbund. Vi har hjälpt dem ta fram en kampanj för att få medlemsförbunden att samarbeta kring rekryteringen av nya medlemmar.

Läs mer om kampanjen här

Bondegatan 30

Vi har flyttat! Välkomna till Bondegatan 30.

Nu har vi flyttat in i nya fina lokaler på Bondegatan 30 på Södermalm i Stockholm. Välkomna hit!

Vill du komma förbi? Hör av dig här

Saco väljer Magic Circle!

Saco arbetar centralt med att driva akademikers intressen i olika fackliga och samhällspolitiska frågor. Magic Circle kommer inledningsvis att ta fram en kampanj för att hjälpa medlemsförbunden att samarbeta kring rekryteringen av nya medlemmar. Välkomna!

Läs mer om Saco här

Årets RFSL-projekt

Hösten 2015 lanserade vi, tillsammans med RFSL Dalarna och Hiv-Sverige, initiativet ”We Are Survivors”. Vi ville uppmana nyanlända i Sverige att inte låta hiv stoppa deras drömmar. Vi kan nu stolt meddela att initiativet utsågs till årets verksamhet i RFSL på deras kongress! Hurra!

Läs mer om kampanjen här

Och resultatet är …

Filmen ”We Are Survivors” har nu setts över en miljon gånger och på Facebook har kampanjen hittills nått över 190.000 personer. Att vi dessutom blev shortlistade i Eurobest och uppmärksammade av Ads of the World, Best Ads On Tv och Coloribus, adeevee och Advertolog är fantastiskt roligt!

Läs mer om kampanjen här

Kondoma Mera!

Sexy Times! All the Times!

I Uppsala lanseras nu konceptet och kampanjen ”Sexy Times. All the Times!” med syftet att öka medvetenheten om sexuell hälsa hos unga studenter. Plattformen, konceptet och kampanjen är framtagen av Kondoma Mera, en organisation inom Uppsala Studentkår, i samarbete med oss på Magic Circle.

Läs mer om kampanjen här

Vi är nominerade i Eurobest!

Filmen ”We Are Survivors” är på shortlist i Eurobest i kategorin Internet Film. Fantastiskt kul! Filmen är framtagen tillsammans med produktionsbolaget Papercut Film för RFSL Dalarna och Hiv-Sverige och ingår i initiativet som också heter ”We Are Survivors”.

Läs mer om kampanjen här

Välkomna Stockholm
Heart Center!

Stockholm Heart Center är en av Sveriges ledande öppenvårdsmottagningar för patienter med hjärt-kärlsjukdomar. Magic Circle kommer inledningsvis att ta fram en kommunikationsplattform och ett koncept. Välkomna!

Läs mer om Stockholm Heart Center här

Ligg lugnt nådde 73 miljoner

Kampanjen Ligg lugnt fick ett enormt genomslag och uppmärksammades över hela världen. Det skrevs om den i bland annat Ghana, Indien, Pakistan, Kina, Japan, Thailand, Hong Kong, Sydafrika, USA, Kanada, England, Frankrike och Belgien. Totalt nådde kampanjen nästan 73 miljoner läsare och 3 miljoner Twitterkonton.

Läs mer om kampanjen här

Ligg lugnt på flygplatser

Sommaren 2014 gick Magic Circle tillsammans med fem landsting och studentföreningen SfSH ut i initiativet Ligg lugnt. Sommaren 2015 gick ytterligare åtta landsting och regioner ut i samma initiativ. Kampanjen syntes bland annat på Stockholm Skavsta Airport, Linköping City Airport och Växjö Airport.

Läs mer om kampanjen här